Rólunk írták

Ismét megrendezték a Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferenciát

Debrecen – Városunkban 2008-ban indult útjára a szervezett formájú, komplex tehetséggondozó program az általános iskolákban az akkori iskolafenntartó, a debreceni önkormányzat támogatásával.
A program azóta is töretlenül, napjainkban egyre inkább kiteljesedve folytatódik, jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Debreceni Tankerületének gondozásában.

Országos minta lett a debreceni tehetséggondozás

Országos minta lett a debreceni tehetséggondozás

Debrecen – Már 100 helyen figyelnek a kiemelkedő gyerekekre, és egyre többen veszik át az itteni példát. A józsai tehetségnapon a program jövőjéről beszélgettek a hazai szakemberek.
Egész nap kísérleteztek a tehetséges gyerekek a Gönczy Pál Általános Iskolában. A tehetségprogram 2007-ben indult – az országban elsőként Debrecenben. A Gönczy Pál Általános Iskola másodikként csatlakozott a kezdeményezéshez.

Több ezer debreceni gyermek vesz részt tehetséggondozó foglalkozásokon

Több ezer debreceni gyermek vesz részt tehetséggondozó foglalkozásokon

Debrecen – Ebben a tanévben több mint 4 milliárd forint támogatási forráshoz juthatnak a köznevelésben és a civil szektorban működő tehetségsegítő programok. A 2008 óta működő Nemzeti Tehetség Program idei pályázati lehetőségeiről tartottak szerdán fórumot Debrecenben. A város évek óta élen jár a tehetséggondozásban. A programoknak és pályázati lehetőségeknek köszönhetően tavaly több ezer gyerek vehetett részt tehetséggondozó foglalkozásokon.

I. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencia

A cívisvárosban mindig is nagy hangsúlyt fektettek a fiatal tehetségek felkutatására és tudásuk kibontakoztatására. Ennek egyik újabb fontos állomása zajlott 2012. április 3-án a Belvárosi Közösségi Házban: ekkor rendezték meg ugyanis az I. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferenciát.

Tehetséges diákok adtak számot tudásukról

Minden második gyerek jelentkezett korosztályából az első alkalommal megrendezett Tehetséggondozó Diákkonferenciára. Az országban egyedülálló megmérettetésen 213 tanuló indult. Az előválogatón továbbjutott versenyzők egy-egy kutatási témáról írt dolgozatukat kedden szakmai zsűri előtt mutatták be a Belvárosi Közösségi Házban.

Forrás: Dehir.hu

Bemutatkoztak a tehetségek az Újkertben

Debrecen – Hagyományteremtő céllal rendeznek kétnapos művészeti fesztivált diákoknak Debrecenben. Az I. Tehetség Kavalkádon 100 általános és középiskolás verseng ének, zene, tánc és képzőművészet kategóriákban. A jelentkezők zöme a városi tehetséggondozó programban is részt vesz.

Nagy Bandó András verseivel nevettették meg a közönséget az Árpád Vezér Általános Iskola tanulói. A színészek még csak negyedikesek, de már sokszor érzik azt, hogy sikerült azonosulni a szerepükkel.

Úristen, zseni a gyerek! Akkor most mi legyen?

A tehetség nemzeti kincsünk (Fotó: Nagy Gábor)

Debrecen – 2008 óta minden 4. osztályos debreceni diák diagnosztikai mérésen vesz részt. Mit kezdjen a szülő, ha kiderül a gyerekéről a szűrés során, hogy tehetséges? Essen pánikba? Keressen különtanárt? Vegyen fel kölcsönt? Pappné Gyulai Katalin szerint nem elég felfedezni a tehetséges gyereket, hanem foglalkozni kell vele.

Elismerés tehetséggondozásért

A Magyar Tehetséggondozó Társaság arany fokozatú, Tehetségekért elnevezésű kitüntetést adományozott Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Oktatási Osztálya vezetőjének.

Nagyobb figyelem a tehetségeknek

Debrecen – Az idei tanévtől újabb 199 gyerek vehet részt a debreceni tehetséggondozó programban. A reménységeket több mint 1400 negyedik osztályos közül választották ki. 

A gyerekek szüleinek tartottak tájékoztatót az Új Városházán. Itt elhangzott a tehetségeket két éven keresztül a saját iskolájukban fejlesztik többek között matematikából, idegen nyelvből és természettudományokból. Ezt követően a Medgyessy Ferenc Gimnázium hat évfolyamos tehetséggondozó osztályában folytathatják tanulmányaikat.

Segítik a tehetségek kibontakozását

Debrecen – Az esélyegyenlőség biztosítása, a tehetséges fiatalok megtalálása, a debreceni térségi tehetségsegítő hálózat fejlesztése, a tehetségbarát társadalmi környezet kialakítása – ezek is a Debreceni Tehetségsegítő Tanács célkitűzései között szerepelnek. A szervezetet augusztus végén alakította meg Debrecen város önkormányzata.

Oldalak

Subscribe to RSS - Rólunk írták