Bemutatkoztak a tehetségek az Újkertben

Debrecen – Hagyományteremtő céllal rendeznek kétnapos művészeti fesztivált diákoknak Debrecenben. Az I. Tehetség Kavalkádon 100 általános és középiskolás verseng ének, zene, tánc és képzőművészet kategóriákban. A jelentkezők zöme a városi tehetséggondozó programban is részt vesz.

Nagy Bandó András verseivel nevettették meg a közönséget az Árpád Vezér Általános Iskola tanulói. A színészek még csak negyedikesek, de már sokszor érzik azt, hogy sikerült azonosulni a szerepükkel.

- Néha bele tudom élni magam abba, hogy milyen is lehet az ő helyében, meg amikor eljátszom, akkor tudok igazán  belebújni a karakter bőrébe – hallhattuk Marosán Marcellt,  az Árpád Vezér Általános Iskola tanulóját.
Az első alkalommal megrendezett Tehetség Kavalkádra a színjátszás mellett énekkel, tánccal, vagy versmondással lehetett jelentkezni.

A kétnapos rendezvény alatt csaknem 100 diák mutathatja be tudását, valamennyi gyerek részt vesz az önkormányzat által indított tehetséggondozó programban.

- Ezeket a tanulókat negyedik osztályban válogatták be a tehetség programba.  Matematikából, magyarból végeztek készségfelmérést, ezen kívül a művészeti készségeiket  is megpróbáljuk fejleszteni a program keretén belül – magyarázza Fazekas Lászlóné Varga Tímea, a Petőfi Sándor Általános Iskola  pedagógusa.
Debrecenben harminc tehetségpont működik, ezek közül tíz iskola jelentkezett a bemutatóra.

- Mi magunk is meglepődtünk azon, hogy milyen sok érdeklődő fiatal és mennyi iskola van, aki szívesen elküldi még péntek délután, sőt szombaton délután is egy-egy ilyen programra a jelentkezést azért, hogy megmutathassák magukat – mondta el Tündik Zsuzsanna, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület programkordinátora.

A program célja, hogy szereplési lehetőséget adjanak a fiataloknak. A Tehetség Kavalkádot az év második felében várhatóan ismét megrendezik.

 

Dehir - Tehetségkavalkádot rendeztek az Újkerti Közösségi Házban

Forrás: Dehir.hu