Mozgásművészet

Azzal a céllal került a városi tehetséggondozás programjába a mozgásművészeti modul, hogy a tehetségcsoportba beválogatott tanulók ne csak szellemi, hanem testi adottságaikat is felfedezve, felkeltse érdeklődésüket valamely mozgásművészeti ág iránt. A tapasztalat azt mutatja, hogy a komplex személyiség fejlesztéséhez nélkülözhetetlen a mozgás valamely fajtájának rendszeres alkalmazása. Ez lehet különböző sporttevékenység, vagy - amit jelenleg a modulba - választottunk a táncművészet több fajtája.

A táncművészeti modul programja kurzus formájában valósul meg, amin a gyerekek a táncművészet öt ágával ismerkedhetnek meg, ami felkeltheti az érdeklődésüket a rendszeres mozgásművészeti programok iránt.

A táncművészeti modul programját egy balett óra, egy klasszikus, valamint egy modern táncpróba megtekintéséből és egy tánckurzusból áll.

A munkaközösségünk elkészítette a  8. évfolyamos tanulók számára tervezett modul mátrixát, így a program a tervezetnek megfelelően továbbfolytatódhat a felsőbb évfolyamon.